Sunday, February 2, 2014

Glasgow

We zijn aangekomen is Glasgow met onze huurauto. 
We verblijven hier twee dagen. 

Als eerste gingen we naar onze camping. Ja een camping! Een prachtige luxe camping op het platteland van Schotland. In de buurt van Glasgow. Allereerst gingen we naar onze prachtige stacaravan. Toen we alles hadden ontdekt in onze stacaravan en op de camping vertrokken we naar de stad. 

We begonnen bij de Kathedraal van Glasgow. Die staat al vanaf de 12e eeuw en die heeft als enige de protestantse reformatie van 1560 overleefd.
Daarna gingen we naar de National Piping Centre. Daar hielden we een wedstrijd tegen elkaar, wie het beste op de doedelzak kon spelen. Gelukkig kregen we eerst wel een lesje. Natuurlijk kregen we de geweldige kilt om! Het was een perfecte schotse dag.


De volgende dag reden we naar Cairnryan. Dit was ongeveer 1 uur en 50 minuten rijden. In Carinryan leverde we onze auto weer in en gingen we met de trein richting Cardiff.

Glasgow is een prachtige stad, met erg veel cultuur. Je bent opeens in een ander land en dat besef je je ook. Vooral door de prachtige landschappen en het heuvelachtige land lijkt het alsof je in een mythe beland bent. Schotland is echt een aanrader, en als je dan in Schotland bent, moet je wel langs Glasgow. Er valt nog veel meer te ontdekken in Glasgow dan wij gedaan hebben, omdat we verder moesten, dus gaan, het is de moeite waard!

No comments:

Post a Comment